Kokosvet, super gezond.

Kokosolie wordt gemaakt van het geperste en gedroogde witte vruchtvlees van de kokosnoot. Het bestaat voor 86% uit verzadigde vetzuren. Kokosolie heeft een vetzuurprofiel dat afwijkt van dat van de meeste andere vergelijkbare bronnen van verzadigd vet. Ongeveer 68% van het verzadigd vet in kokosolie bestaat uit middellange vetzuurketens. Deze vetzuurketens zijn heel licht verteerbaar en worden goed door onze darmen opgenomen.Afbeelding

Kokosolie is enorm rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Eenmaal in het bloed gaan ze rechtstreeks naar de lever en worden daar net zo snel omgezet in energie als suikers, en dus niet als vetmassa wordt opgeslagen. Kokosolie verliest nauwelijks zijn positieve eigenschappen bij veelvuldige verhitting. Daarom is kokosolie ideaal voor in de keuken om mee te bakken, wokken, braden en frituren.

Kokosolie heeft nog een eigenschap; het heeft een hydraterende, verzorgende, herstellende en reinigende werking op de huid waardoor deze weer straalt en zijdezacht aanvoelt. Wetenschappers hebben aangetoond dat kokosolie ook zeer goed is voor het haar. Het helpt voorkomen dat je haar eiwitten verliest, wat wel gebeurt als we ‘gewone’shampoo gebruiken om ons haar te wassen. tevens is het een natuurlijke behandeling van het haar zonder siliconen, alcohol en andere chemische stoffen die er aan te pas komen. Kokosolie heeft een beschermende, vochtinbrengende, herstellende en verzorgende werking op het haar. Kortom: kokosolie is heerlijk en supergezond!

 

3 gedachtes over “Kokosvet, super gezond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s