Groene kracht

Chlorella is geen enge heks uit een Disneyfilm. Het is groene ‘superfoods’, boordevol vitamine en mineralen. Maar klopt alles wel wat er over deze voedingsmiddelen wordt beweerd?

Chlorella afvallen nijmegen

Eerst iets over chlorella. Chlorella komt uit zoet water en is een groene alg. Chlorella  kun je niet zo eten, want de kostbare voedingsstoffen zitten opgesloten in hun cellen. Daarom zijn ze vermalen, gedroogd en verwerkt tot poeder of tabletten.

Chlorella is een eencellige zoetwateralg met een felgroene kleur.Die opvallende tint heeft het plantje te danken aan het bestanddeel chlorofyl, de stof die in het menselijk lichaam de aanmaak van rode bloedlichaampjes bevordert. Verder stimuleert chlorofyl de werking van allerlei organen, met name de lever. Vooral in Japan is chlorella heel populair, omdat de alg ook nog eens een heel hoge voedingswaarde heeft. Hij is rijk aan vitamine, mineralen, vezels, nucleïnezuren, essentiële aminozuren, enzymen, eiwitten en nog een hele lijst van andere gezonde voedingsstoffen.

Chlorella zou een krachtige, natuurlijke ontgifter zijn. De groene alg zou zich aan zware metalen binden, en die vervolgens veilig uit het lichaam vervoeren. Ook stimuleert de alg het natuurlijke reinigingsmechanisme van het lichaam door het gehalte aan glutathion te verhogen. Glutathion bestrijdt vrije radialen en verhoogt de antioxidantwerking van de vitamine C en E. Mensen die last hebben van overgewicht kunnen volgens Amerikaans onderzoek baat hebben bij chlorella. De giftige stoffen die opgeslagen zijn in het lichaamsvet moeten volgens hem eerst ‘losgemaakt’ en verwijderd worden, voordat je effectief kunt afslanken. Deze algen zouden hierbij een nuttige rol kunnen spelen.

chlorella tablet afvallen Nijmegen

Chlorella heeft veel andere gezondheidsvoordelen, omdat het plantje zo rijk is aan gezonde voedingsstoffen. Natuurgenezers raden de alg vaak aan omdat zij menen dat chlorella helpt bij allerlei kwalen en ongemakken te bestrijden, zoals vermoeidheid, huidaandoeningen, een hoog cholesterolgehalte en een hoge bloeddruk. Ook zou je je sterker en gezonder gaan voelen als je chlorella slikt, je spijsvertering verbeteren en je bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Al die gezondheidsclaims zijn niet wetenschappelijk bewezen, maar dat chlorella hoge doses supergezonde voedingsstoffen bevat, is wél een feit.

Deze alg bevat alle vitaminen met uitzondering van vitamine D, veel plantaardige eiwitten en acht essentiële aminozuren. Verder: chlorella ondersteunt de spijsvertering, bevordert de stoelgang, helpt de bloedsuikerspiegel reguleren en ondersteunt het afweersysteem.

Volgende week alles over spirulina, deze alg is zo rijk aan voedingsstoffen dat de alg wekenlang alle andere voeding zou kunnen vervangen zonder dat je tekorten oploopt.

New-Motion, samen met je voedingscoach in beweging!

(Bron: POWER)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s