De gunstige effecten van sporten bij overgewicht.

De afdeling Fysiologie van het RadboudUMC doet reeds jarenlang onderzoek naar de gunstige effecten van bewegen op de gezondheid. Recent is een nieuw onderzoek gestart naar de effecten van sporten bij mensen met overgewicht. Voor dit onderzoek worden deelnemers gezocht!

Dikke dame.AfvallenNijmegen

Mensen met overgewicht lopen een verhoogd risico op het krijgen van suikerziekte en hart- en vaatziekten. Wanneer deze mensen starten met sporten, neemt dit risico af. Dit gebeurt omdat mensen afvallen, maar mogelijk ook omdat de kwaliteit van vet- en spierweefsel verbetert. De afdeling Fysiologie van het RadboudUMC onderzoekt op dit moment de relatie tussen sporten en de kwaliteit van vet- en spierweefsel bij mensen met overgewicht. Het doel van dit onderzoek is om vast te stellen of de gunstige effecten van sporten verklaard kunnen worden door veranderingen in deze weefsels.

Wie kan meedoen met het onderzoek?

Je kunt deelnemen aan het onderzoek als:

  • je 18 jaar of ouder bent
  • je overgewicht hebt
  • je niet rookt
  • je geen suikerziekte hebt.

Wat houdt het onderzoek in? Tijdens een aantal meetdagen wordt de kwaliteit van vet- en spierweefsel, de suikerstofwisseling, de fitheid en de vetverdeling onderzocht. Dit onderzoek zal voorafgaand aan en direct na een trainingsperiode van 8 weken plaatsvinden. Voor de metingen wordt je driemaal op de afdeling Fysiologie van het RadboudUMC verwacht voor een kort bezoek. De sporttraining vindt plaats in het RadboudUMC en biedt je de kans onder begeleiding van professionele arts- onderzoekers te sporten.

Na een gesprek met Rebecca Verheggen arts-onderzoeker in het RadboudUMC zullen de eerste onderzoekresultaten in 2016 bekent zijn. Zodra deze resultaten openbaar worden zal ik jullie zeker op de hoogte stellen van het resultaat.

Meer informatie? Neem dan contact op met Rebecca Verheggen, arts-onderzoeker

rebecca.verheggen@radboudumc.nl

024-3614906

Sportende dames AfvallenNijmegen

New-Motion, samen met je voedingscoach in beweging!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s