Dagelijkse detoxen

Een Nederlandse traditie: de grote schoonmaak in het voorjaar. De walm van kachels en kaarsen maakte alles vies en zwart, dus flink soppen en boenen in het voorjaar was hard nodig. Veel mensen denken dat ze ook een grote schoonmaak moeten houden, maar dan in hun lijf. De afvalstoffen in je lijf moeten worden afgevoerd. Wie op internet zoekt, vindt duizenden tips. Detox is hip!

Detox afvallen Nijmegen

In de medische literatuur gaat detox bijna alleen over het afvoeren van medicijnvergiftigingen, zware metalen, alcohol of drugs. Dan zijn chelatietherapie , laxeren en maag- of darmspoeling en het innemen van absorberende middelen als koolstof zo gek nog niet. Maar als het gaat om de hippe detoxkuren zijn er geen goede gerandomiseerde studies gedaan naar het nut van ontgiften door vasten, sappen of smoothies drinken en door bepaalde stoffen niet te eten.

Dagelijks detoxen doe je door niet te roken, goed te bewegen in frisse buitenlucht, zorgen voor voldoende herstel, op tijd naar bed, gezond te eten vooral veel groente en veel bessen en niet te zoet fruit, voldoende water te drinken en te zorgen voor een goede soepele ontlasting. Sauna kan daarbij nog helpen.

Afval en gif in je lijf kun je niet helemaal voorkomen. Gelukkig zijn er veel stoffen die ons lichaam kunnen beschermen tegen schade door gifstoffen. Voorbeelden hiervan zijn vezelrijke voeding, verschillende soorten groente, bosbessen, peterselie, kurkuma, gember, groene thee en koffie. Dus doe maar zo’n warm zwart beschermend bakkie, dan neem je straks lekker een peterselie – veldsla – venkel – gember –  appelsapje.

Groene smoothie.AfvallenNijmegen

New-Motion, samen met je voedingscoach in beweging!

Met gezonde groet,

Caroline Theunissen                                         

Gekwalificeerd voedingscoach & meer

www.new-motion.com

facebook.com/NewMotion4U

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s